Aquesta pàgina web utilitza cookies (‘galetes’) pròpies i de tercers per millorar l'experiència d'usuari i oferir continguts adaptats als seus interessos. Amb el registre a la web (amb el navegador habilitat per acceptar galetes) l'usuari accepta la instal·lació de galetes, llevat que s'hi oposi, tal com s'informa en la nostra Política de Galetes.

  • piscinaext
  • nennedant

20160218 084015El billar francès o de carambola  és un joc-esport que es practica a sobre d'una taula de pissarra calefeccionada a 33 graus. Per mitjà d'un tac el jugador ha de procurar que la seva bola toqui a les altres dues. El recorregut de la jugada pot ser de bola a bola o ens podem recolzar en les bandes. Anirem sumant punts fins a fallar. Llavors el torn passarà a l'altre jugador. S'anirà a un cert nombre de punts prèviament establert.

Aquest joc té una part d'estratègia o concepció de les jugades i un altre d'execució o mecanisme o trobem els dierents cops: boles juntes, emplaçaments, corrides,  retrocès, cops de banda i massé.

 

20160218 084237

Així fent servir una imatge diríem que el jugador és el pastor, la seva bola el gos d'atura  i les altres dues boles dues ovelles de vegades no gaire dòcils. El gos les va tocant i a l'hora procura portar-les a zones més favorables (bandes i racons)

.

   Telèfon d'atenció al soci: 972 23 44 59 ©2015 Grup Excursionista i Esportiu Gironí   
GEiEG: esport, cultura i lleure · Política de privacitat / Política de cookies  
Back to Top